Das, Europese das, Zoogdieren, Mammals, Meles meles, European tie, Tie

Loading

Op zoek naar de grootste marterachtige van onze lage landen. Er stond een mooie laag staande zon welke voor prachtig licht zorgde, het scheen over een deel van het veld waar de dassen overheen zouden moeten gaan lopen volgens eerdere berichtgevingen. Het was natuurlijk even wachten en niet anders dan normaal bij vogels.

Maar dan ineens… schiet hij zo het bos uit, om 19:59:58 exact. Oef wat zijn deze dieren snel, ik dacht dat ze op hun gemak naar de overkant zouden lopen, of een beetje spelen in het veld. Maar nee, met een minuut precies was hij aan de overkant en dook de greppel in.

Daarna was het gedaan, voorlopig dan want meestal bestaat een clan uit zes stuks. Dus wederom wachten. Dat kan trouwens best lastig zijn als je zo stil mogelijk moet zijn haha. 21:19 kwamen de volgende 2 koppies uit het bos en roken of alles wel veilig was, na een korte inspectie lang de rand van het bos schoot er één het veld op, waarna de achterblijver direct volgde. Inmiddels was het licht zo beroerd en de afstand vele malen groter als bij de eerst overstekende das.

Geef een reactie