Drieteenstrandloper, Sanderling, Calidris alba

Loading

Zonder maar ook enige verwachtingen ging ik op pad om delen van het strand verder te verkennen en op zoek te gaan naar mogelijke nieuwe pareltjes. Ik had al redelijk wat gelopen en daar kwam ineens een leuk groepje drieteenstrandlopers voorbij vliegen. Ik dacht natuurlijk die ben ik kwijt... gelukkig landen ze een stukje verder en draaide bij landing 180 graden, perfect! Nog mooier was dat ze direct in volle vaart op mij af kwamen lopen. 
Drieteenstrandloper, Sanderling, Calidris alba
Dus ik gooi snel de bonenzak op de grond samen met mijn matje op de momentane kustlijn en zoek wat leuke settings. Maar dit groepje had haast, ze waren zo bij mij, dus ze waren ook zo voorbij. Dus ik loop er een beetje achteraan. Ik wilde uiteraard nog een paar plaatjes schieten. Maar elke stap die ik zetten hadden deze jongens al net zo'n grote afstand afgelegd, ik kwam dus geen meter dichterbij. Een paar honderd meter verder ontstond het moment dat ik ze eindelijk kon inhalen, ze hadden namelijk een fourageer plekje gevonden.
Drieteenstrandloper, Sanderling, Calidris alba
Dus weer snel op de grond en schietend genieten van deze ooooh zo fotogenieke drieteentjes.
Drieteenstrandloper, Sanderling, Calidris alba
Dus is verkenning werk lonend. In mijn optiek wel. 

4 Antwoorden op “Is verkenning werk lonend?”

Geef een reactie