Tapuit, Northern Wheatear, Oenanthe oenanthe, Vliegenvangers, Muscicapidae

Loading

Het leek wel of alles met de harde winden van afgelopen weken de koffers gepakt had en was vertrokken er was werkelijk niets te vinden om leuke plaatjes van te maken maar dat verschilt natuurlijk per regio.

Na wat rondrijden in de auto kwam ik deze tapuit tegen welke heerlijk aan het foerageren was voor een dame op leeftijd. Als ik dat tegenkom parkeer ik uiteraard even de auto. Maar niet te ver want je moet je natuurlijk niet op je kansen verkijken, voor je het weet is ie ook z’n koffers aan het pakken en pleite! Dus hup, plat op de buik in het verkoelende natte gras. Ach wat wil je op zo’n heerlijke herfstdag, beetje regen een beetje zon wat wolkjes.

Ze ging er elke keer fraai voor zitten en zoals tapuiten dat doen, uiteraard ook buiten het gras op een mooie stammen. Even lekker chillen. Het chillen op de stammen had echter een reden. Ze zocht het liefst plekken op uit de wind, waarom werd later duidelijk na het zien van wat foto’s ze heeft een kleine beschadiging op de linkerteen. Soms was ze wat wankelend tijdens de windvlagen welke zo nu en dan ontstonden en klapte dan één van de vleugels naar buiten om haar evenwicht te bewaren. Echter het weerhield haar niet om vol in de actie te gaan en al die langpoot muggen zichzelf toe te eigenen.

Geef een reactie